vineri, 21 aprilie 2017

Baghetă paleo Szafi Fitt cu pizza și roșii uscate , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia )





          Ingrediente aluat ( 8 bucăți , 465 g ) :

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       2 g de amestec condimente pentru pizza ( aici )
·       3 ouă de mărimea M
·       3 albușuri de ouă
·       50 g de cocomas la temperatura camerei ( aici )
·       20 g de oțet de mere
·       50 g de apă călduță
·       45 g de roșii uscate mărunțit
·       + 15 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare aluat

Pentru ungere :

·       5 g de gălbenuș de ouă
·       10 g de apă

Pentru presărare :

·       10 g de amestec de semințe – sau cașcaval răzuit


Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină și roșii uscate ) cu un tel , apoi adăugăm roșiile și făina și frământăm aluatul . Aluatul va fii moale și lipicios , dar după odihnă și frământare pe suprafață presărată cu făină , îl vom putea forma .

Îl lăsăm 15 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Amestecăm ouăle și apa pentru ungere . Pregătim semințele pentru presărare .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 8 bucăți .
Tot pe o suprafață presărată cu făină formăm din fiecare bucată o baghetă de 12 cm .

Le așezăm pe tavă .

Ungem baghetele cu albușul amestecat cu apă și le presărăm cu semințe .

Coacere :

Se coc 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Bagheta caldă va fi puțin crocantă , dar se înmoaie .



Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 150 kcal – cu fibre
Proteine : 7 g
Lipide : 4,7 g
Carbohidrați : 15 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu