vineri, 21 aprilie 2017

Cozonac împletit paleo Szafi Fitt , fără gluten cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , drojdie , soia )





          Ingrediente :

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       25 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       2 ouă
·       4 albușuri de ouă
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       20 g zeamă de lămâie
·       50 g de apă călduță
·       + 6 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare aluat

Pentru ungere :

·       5 g de gălbenuș de ouă
·       10 g de apă


Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) cu un tel , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .

Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Amestecăm ouăle și apa pentru ungere .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 6 bucăți , din care formăm biluțe .
Formăm din fiecare bucată un baton de 30 cm , pe care le împletim .

Așezăm cozonacul pe tavă .

Ungem cozonacul cu albușul amestecat cu apă .

Coacere :

Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Cu eritrit poate fi preparat astfel :

 

Ingrediente ( 470 g de cozonac ) :

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       55 g de eritrit cu vanilie
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       3 ouă de mărimea M
·       2 albușuri de ouă
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       10 g zeamă de lămâie
·       40 g de apă
·       + 6 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare aluat


Pentru ungere :

·       5 g de gălbenuș de ouă
·       10 g de apă


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 4 bucăți egale , din care formăm batoane de 23 cm .
Împletim cozonacul .

Așezăm cozonacul pe tavă .

Ungem cozonacul cu albușul amestecat cu apă .

Coacere :

Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .

Valoarea nutrițională pe 100 g cu eritrit :

Valoare energetică : 231 kcal – cu fibre
Proteine : 9,6 g
Lipide : 8,6 g
Carbohidrați : 22 g


Valoarea nutrițională pe 100 g cu îndulcitor de patru ori mai
dulce :

Valoare energetică : 245 kcal – cu fibre
Proteine : 11,1 g
Lipide : 8,6 g
Carbohidrați : 23 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu