vineri, 21 aprilie 2017

Pizza paleo , fără gluten , fără dospire , cu conținut redus de carbohidrați



Rețeta 1 :

          Ingrediente ( 1 pizza cu diametrul de 24 cm ) :

·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       2 g de sare himalaya ( aici )
·       2 ouă de mărimea S
·       10 g zeamă de lămâie
·       10 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       60 g de apă la temperatura camerei
·       + 5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare aluat



Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină și roșii uscate ) cu un tel , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .

Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade .
Pregătim toppingul .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-un cerc cu diametrul de 24 cm .
Îl așezăm pe tavă și-l înțepăm cu o furculiță în mai multe locuri  .

Coacere :

Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Punem peste toppingul dorit și-l coacem încă 10 minute .




Valoarea nutrițională a aluatului pe 100 g :

Valoare energetică : 247 kcal – din care fibre 29 kcal
Proteine : 9,4 g
Lipide : 9,6 g
Carbohidrați : 23,6 g


Rețeta 2 ( fără ouă ) :



          Ingrediente :

·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       2 g de sare himalaya ( aici )
·       15 g zeamă de lămâie
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       140 g de apă la temperatura camerei
·       + 5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare aluat

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade .
Pregătim toppingul .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-un cerc cu diametrul de 24 cm .
Îl așezăm pe tavă și-l înțepăm cu o furculiță în mai multe locuri  .

Coacere :

Se coace 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Punem peste toppingul dorit și-l coacem încă 10 minute .


Valoarea nutrițională a aluatului pe 100 g :

Valoare energetică : 267,7 kcal – fără fibre 233,7 kcal
Proteine : 4,7 g
Lipide : 22,4 g
Carbohidrați : 27,6 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu