joi, 20 aprilie 2017
Pâine paleo Szafi Fitt , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , drojdie , soia , porumb )
Amestecul de făină Szafi Fitt paleo pentru pâine și patiserii este fără
gluten , cu conținut redus de carbohidrați . Este ușor de folosit , nu necesită
dospire , se prepară repede și cu un rezultat perfect !
Ingrediente
pâine ( 435 g de pâine ) :
·
200
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten , cu
conținut redus de carbohidrați ( aici
)
·
4
g de sare himalaya ( aici
)
·
35
g de zeamă de lămâie
·
20
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
4
ouă de mărimea M
·
75
g de apă caldă ( dar nu fierbinte )
·
După
gust : condimente , semințe , ceapă
·
+
5 g de amestec făină pentru frământare aluat
Mod de preparare :
Amestecăm ouăle cu apă , zeamă de lămâie , sare și ulei cu robotul de
bucătărie , adăugăm făină și le amestecăm încă 1,5-2 minute .
( Putem să-l frământăm și cu mâna )
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Pe o suprafață presărată cu făină , frământăm aluatul și formăm din el
pâine .
O ungem cu ulei și o crestăm cu un cuțit .
Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă
30 de minute la 180 de grade .
Putem să preparăm și 5 chifle , cornuri , sau baghete , astfel timpul de
coacere scade la 40 de minute , la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească , apoi poate fi feliată .
Valoarea nutrițională :
|
100 g de pâine
|
Valoare energetică :
|
246 kcal ( fără fibre : 218 kcal)
|
Lipide :
|
9,8 g
|
Carbohidrați :
|
22,7 g
|
Fibre :
|
13,9 g
|
Proteine :
|
9,7 g
|
Sare :
|
0,8 g
|
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu