joi, 20 aprilie 2017

Croissant paleo , cu pizza , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia , drojdie )





          Ingrediente aluat ( 480 g , 8 bucăți ) :

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       4 g de sare himalaya ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       4 albușuri de ouă
·       20 g de oțet de mere , sau oțet de vin alb
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       70 g de apă călduță
·       Un praf de eritrit ( aici )
·       + 5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați

Ingrediente umplutură :

·       20 g de piure de roșii
·       1 gălbenuș de ouă
·       2 g de amestec condimente Szafi Fitt barbecue ( aici )
·       2-3 g de eritrit
·       5 g de făină de fibre de bambus ( aici )

Pentru ungere :

·       5 g de gălbenuș de ouă
·       10 g de apă

Pentru presărare :

·       3 g de semințe de susan ( aici ) – opțional



Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) cu un tel , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .

Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .

Amestecăm ingredientele umpluturii .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 3 bucăți .
Întindem din fiecare bucată un cerc cu diametrul de 28 cm .
Ungem prima foaie de aluat cu jumătatea umpluturii , așezăm peste încă o foaie , o ungem cu umplutura rămasă , apoi o acoperim cu ultima foaie de aluat .

Îl așezăm pe o suprafață presărată cu făină și-l întindem până va avea diametrul de 34 cm .
Tăiem cercul în 8 felii , le rulăm și formăm din ele cornuri .

Le așezăm pe tavă .

Ungem cornurile cu albușul amestecat cu apă și le presărăm cu susan .

Coacere :

Se coc 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Croissantul cald va fi puțin crocant , dar se înmoaie .

1 croissant are aproximativ 60 g .

Valoarea nutrițională :
1 croissant , fără semințe
( aproximativ 60 g)
Valoare energetică :
141 kcal ( din care fibre : 17 kcal)
Lipide :
5,1 g
Carbohidrați :
13,5 g
Fibre :
8,6 g
Proteine :
6,2 g
Sare :
0,6 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu