joi, 20 aprilie 2017
Croissant paleo , cu pizza , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia , drojdie )
Ingrediente
aluat ( 480 g , 8 bucăți ) :
·
200
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici
)
·
4
g de sare himalaya ( aici
)
·
2
ouă de mărimea M
·
4
albușuri de ouă
·
20
g de oțet de mere , sau oțet de vin alb
·
20
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
70
g de apă călduță
·
Un
praf de eritrit ( aici
)
·
+
5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați
Ingrediente umplutură :
·
20
g de piure de roșii
·
1
gălbenuș de ouă
·
2-3
g de eritrit
·
5
g de făină de fibre de bambus ( aici
)
Pentru ungere :
·
5
g de gălbenuș de ouă
·
10
g de apă
Pentru presărare :
·
3
g de semințe de susan ( aici
) – opțional
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) cu un tel , apoi
adăugăm făina și frământăm aluatul .
Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Amestecăm ingredientele umpluturii .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 3
bucăți .
Întindem din fiecare bucată un cerc cu diametrul de 28 cm .
Ungem prima foaie de aluat cu jumătatea umpluturii , așezăm peste încă o
foaie , o ungem cu umplutura rămasă , apoi o acoperim cu ultima foaie de aluat
.
Îl așezăm pe o suprafață presărată cu făină și-l întindem până va avea
diametrul de 34 cm .
Tăiem cercul în 8 felii , le rulăm și formăm din ele cornuri .
Le așezăm pe tavă .
Ungem cornurile cu albușul amestecat cu apă și le presărăm cu susan .
Coacere :
Se coc 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Croissantul cald va fi puțin crocant , dar se înmoaie .
1 croissant are aproximativ 60 g .
Valoarea nutrițională :
|
1 croissant , fără semințe
( aproximativ 60 g)
|
Valoare energetică :
|
141 kcal ( din care fibre : 17 kcal)
|
Lipide :
|
5,1 g
|
Carbohidrați :
|
13,5 g
|
Fibre :
|
8,6 g
|
Proteine :
|
6,2 g
|
Sare :
|
0,6 g
|
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu