joi, 25 mai 2017

Cornete fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( paleo , fără lapte , soia , fără zahăr adăugat )





          Ingrediente :

·       35 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       35 g de eritrit pudră  ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       44 g de albuș de ouă
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       + 12 g de amestec făină pentru frământare și întindere aluat

Mod de preparare :

Amestecăm eritritul cu făina și sare .
Într-un bol separat amestecăm uleiul cu albușul de ouă , apoi adăugăm amestecul de făină și le lucrăm împreună .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 9 bucăți .
Din fiecare bucată întindem un cerc cu diametrul de 11 cm . Aluatul va fi aproape transparent dar ușor de format .

Preîncălzim aparatul pentru waffe și prăjim fiecare foaie de aluat câte 18-20 de secunde .

După ce le scoatem din aparat , formăm din ele cornete și le punem în pahar până ce se întăresc ( aproximativ 2 minute ) .


Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 38,8 kcal – cu fibre
Proteine : 1,1 g
Lipide : 2,3 g
Carbohidrați : 2,6 g
         

Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 323,5 kcal – cu fibre
Proteine : 8,9 g
Lipide : 19,5 g
Carbohidrați : 21,3 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu