marți, 2 mai 2017

Kuglof paleo cu stafide , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia , praf de copt )




Ingrediente :

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       50 g de eritrit pudră  ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       50 g de stafide
·       1 ouă de mărimea M
·       3 albușuri de ouă
·       30 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       60 g de cremă de cocos ( aici )
·       30 g de zeamă de lămâie
·       90 g de apă la temperatura camerei
·       + 10 g de amestec făină pentru frământare aluat

Pregătire formă de kuglof :

·       +1 g de ulei de nucă de cocos
·       +5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii


Mod de preparare :

Ingredientele uscate ( aici se adaugă și stafidele ) și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Între timp ungem cu ulei de nucă de cocos o formă de kuglof din metal , cu diametrul de 22 cm , apoi o presărăm cu făină , astfel încăt să acopere toată suprafața .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l formăm asfel încât să aibă în mijloc o gaură cât gaura în forma de kuglof .

Așezăm aluatul în formă .


Coacere :

Se coace 55 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Înainte de servire o presărăm cu eritrit pudră și o tăiem în 14 felii .


Valoarea nutrițională pe 100 g , fără stafide :

Valoare energetică : 253 kcal – cu fibre
Proteine : 7,2 g
Lipide : 12,4 g
Carbohidrați : 20,7 g
         

Valoarea nutrițională pe 100 g , cu stafide :

Valoare energetică : 257 kcal – cu fibre
Proteine : 6,8 g
Lipide : 11,9 g
Carbohidrați : 24,6 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu