marți, 9 mai 2017

Perniță cu vișine fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , drojdie , soia , fără zahăr adăugat )




          Ingrediente aluat :

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       4 g de sare himalaya ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       4 albușuri de ouă
·       20 g de oțet de mere , sau zeamă de lămâie
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       70 g de apă călduță
·       Un praf de eritrit  ( aici )
·       1 lingură de îndulcitor de patru ori mai dulce măcinată ( aici )
·       + 5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii pentru întindere aluat


Ingrediente umplutură :

·       Un pachet de vișine congelate
·       2 linguri de îndulcitor de patru ori mai dulce măcinată ( aici )
·       3-4 linguri de tărâță de psyllium husk ( aici ) sau gelatină
·       1 praf de sare himalaya ( aici )


Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) cu un tel , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .

Îl lăsăm 10 minut la odihnă .

Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și preparăm umplutura .

Preparare umplutură :

·        Cu gelatină :

Fierbem vișinele congelat pe foc mediu . Adăugăm îndulcitorul , sarea și gelatina .
Lăsăm să se răcească .

·        Cu tărâță de psyllium husk :

Fierbem vișinele congelat pe foc mediu . Adăugăm îndulcitorul și sarea . Lăsăm să se răcească .
Adăugăm tărâța de psyllium husk .


Întindem aluatul , tăiem din ea dreptunghiuri cât o palmă .
Dintr-o parte facem grilaj , pe partea cealaltă punem umplutura .
Acoperim umplutura cu grilajul și-l ungem cu ulei de nucă de cocos sau ouă .

Se coc 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu