vineri, 5 mai 2017

Waffle paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia , fără zahăr adăugat )




Ingrediente ( 4 bucăți ) :

·       80 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       40 g de eritrit  ( aici )
·       0,5 g de sare himalaya ( aici )
·       15 g de zeamă de lămâie
·       15 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       3 ouă de mărimea M
·       80 g de apă
·       + 1 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere
·       După gust : coajă de lămâie , vanilie , scorțișoară


Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) , apoi adăugăm făina .

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Între timp ungem cu ulei de nucă de cocos o formă de waffles și o încingem .

După odihnă , punem în formă 120 g de aluat și-l prăjim 6 minute .
Lăsăm să se răcească .

Greutatea totală : 254 g
Greutatea unei waffle : 63-64 g

Valoarea nutrițională pe bucată , cu eritrit :

Valoare energetică : 164,2 kcal – cu fibre
Proteine : 7 g
Lipide : 9,1 g
Carbohidrați : 10 g
         

Valoarea nutrițională pe 100 g , cu eritrit :

Valoare energetică : 258,6 kcal – cu fibre
Proteine : 11 g
Lipide : 14,3 g
Carbohidrați : 15,6 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu