marți, 9 mai 2017

Pită Szafi Fitt , paleo , fără gluten , fără drojdie , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia )




          Ingrediente ( 2 bucăți , 220 g ) :

·       110 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       1,5 g de sare himalaya ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       15 g de zeamă de lămâie
·       40 g de apă călduță
·       + 5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii pentru frământare aluat

( ungere : 5 g de ouă )

Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele lichide cu sarea , adăugăm făina și frământăm aluatul . Aluatul va fi moale , dar după odihnă va fi bună .

Îl lăsăm 10 minute la odihnă .

Între timp pornim cuptorul la 200 de grade , tapetăm o tavă cu hârtie de copt .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 2 bucăți .
Întindem din ele câte un cerc cu diametrul de 14 cm .

Le așezăm pe tavă .

Coacere :

Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Când scoatem din cuptor va fi puțin tare , dar se înmoaie .
Lăsăm să se răcească .

Pentru cei care sunt la dietă , recomand o pită , umplută după gust !



Valoarea nutrițională :
Pe bucată ( 110 g )
Valoare energetică :
254 kcal ( fără fibre : 219 kcal )
Lipide :
6,4 g
Carbohidrați :
28,6 g
Fibre :
17,5 g
Proteine :
11,8 g
Sare :
1 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu