marți, 20 iunie 2017

Baghetă cu semințe, paleo, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte, soia, drojdie )




          Ingrediente :

·       150 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten ( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       30 g de amestec de semițe
·       10 g de semințe de susan ( aici )
·       10 g de semințe de in ( aici )
·       20 g de zeamă de lămâie
·       2 ouă de mărimea M
·       130 g de apă
·       +6 g de amestec făină pentru frământare și întindere aluat
·       +1 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere baghete ( aici )

Mod de preparare:

Ingredientele uschate și cele lichide se amestecă în boluri separate, apoi le turnăm împreună. Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă.
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și pregătim uleiul pentru ungere.
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 6 bucăți.
Formăm din ele baghete cu lungimea de 12 cm. ( cresc în timp ce se coc )
Le așezăm în tavă, cu distanțe mari între ele, le crestăm și le ungem cu ulei de nucă de cocos.

Coacere :

Se coc 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Lăsăm să se răcească.
Masa totală a celor 6 baghete este de 350 g.


Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 160 kcal – cu fibre
Proteine : 6,3 g
Lipide : 6,6 g
Carbohidrați : 14,5 g
         

Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 274 kcal – cu fibre
Proteine : 10,7 g
Lipide : 11,3 g
Carbohidrați : 24,8 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu