miercuri, 14 iunie 2017

Găluște cu prune , sau ciocolată paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , fără zahăr adăugat , fără soia , fără cartofi )





          Ingrediente aluat ( 8 bucăți ) :

·       120 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii
( aici )
·       30 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       10 g de zeamă de lămâie
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       30 g de apă
·       + 10 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare aluat

Ingrediente umplutură :

·       8 jumătățuri de prune , sau 8 sferturi de piersică
·       Eritrit cu scorțișoară după gust

Presărare :

·       Sfărâmuri de pâine paleo , prăjite într-un pic de ulei

Mod de preparare aluat :

Amestecăm bine ingredientele în afară de făină , la sfârșit adăugăm și făina .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Preparare găluște :

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină , apoi îl întindem într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm .
Tăiem din ea 8 cercuri cu diametrul de 8,5 cm ( de exemplu cu un pahar mare ) .
Dăm fructele prin eritrit cu sorțișoară .
Punem în mijlocul cercurilor fructele și le închidem .
Fierbem 2 l de apă cu un pic de sare și punem în ea găluștele .
După ce se fierbe din nou apa , punem pe foc mic și-l lăsăm 5 minute .
După 2 minute întoarcem găluștele să se fiarbă pe ambele părți . În timp ce se fierb , găluștele se fac mari .
După ce le dăm jos de pe foc , le punem în apă rece .
Le dăm prin sfărâmuri de pâine .


Se poate prepara și cu ciocolată :


Ingrediente umplutură :

·       25 g de pudră de cacao degresată ( aici )
·       30 g de eritrit ( aici )
·       35 g de apă

Între timp ce aluatul este la odihnă , preparăm crema :

Amestecăm praful de cacao cu îndulcitor , apoi adăugăm apa .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină , apoi îl întindem într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm .
Tăiem din ea 8 cercuri cu diametrul de 8,5 cm ( de exemplu cu un pahar mare ) .
Punem în mijlocul cercurilor din crema de cacao și le închidem .
Fierbem 2 l de apă cu un pic de sare și punem în ea găluștele .
După ce se fierbe din nou apa , punem pe foc mic și-l lăsăm 4 minute .
După 2 minute întoarcem găluștele să se fiarbă pe ambele părți . În timp ce se fierb , găluștele se fac mari .
După ce le dăm jos de pe foc , le punem în apă rece timp de 1 – 1,5 minute , să se răcească .
Le dăm prin sfărâmuri de pâine .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu