vineri, 9 iunie 2017

Prăjitură paleo , cu căpșuni ( fără lapte , fără zahăr adăugat , cu conținut redus de carbohidrați )




          Ingrediente blat :

·       70 g de amestec făină Szafi pentru brioșe cu gust de ciocolată
( aici )
·       20 g de eritrit ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       45 g de apă

Mod de preparare :

Amestecăm ouăle cu apa , apoi adăugăm îndulcitorul și făina și le amestecăm cu un tel .
Turnăm aluatul într-o tavă de silicon de 20x20 cm .

Coacere :

Se coace 13 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Ingrediente cremă :

·       4 albușuri de ouă ( 136 g )
·       70g de eritrit
·       30 g de eritrit cu vanilie
·       2 g de sare
·       30 g de gelatină
·       250 g de apă
·       150 g de căpșuni

Mod de preparare :

Batem spumă din albușuri și sare .
Punem spuma în robot de bucătărie , adăugăm îndulcitorul treptat și batem spumă tare .
Fierbem apa și topim în ea gelatina , apoi îl turnăm în spumă și-l lucrăm încă 3 minute cu robotul de bucătărie , la viteză mare .
Lăsăm să se răcească , până va fi puțin tare .
Spălăm căpșunii și le tăiem în bucățele . Le amestecăm în spumă .

Asamblare :

Turnăm crema peste blat și-l punem în frigider până ce se întărește .
Înainte de servire , tăiem prăjitura în 16 bucăți .

Valoarea nutrițională pe felie :

Valoare energetică : 35,7 kcal – cu fibre
Proteine : 4 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 2,3 g
         

Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 69,6 kcal – cu fibre
Proteine : 7,8 g
Lipide : 2 g
Carbohidrați : 4,5 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu