joi, 17 august 2017

Cozonac paleo, fără dospire, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte, soia, drojdie, fără zahăr adăugat )




          Ingrediente aluat alb:

·       120 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       13 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       0,5 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       4 ouă de mărimea M
·       2 albușuri de ouă
·       20 g de cocomas ( aici )
·       15 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       2 g de esență de rom ( aici )
·       35 g de apă
·       15 g de zeamă de lămâie
·       + 5 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare aluat

Ingrediente aluat cu cacao:

·       100 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       20 g de pudră de cacao Szafi Reform ( aici )
·       0,5 g de sare himalaya ( aici )
·       1 ouă de mărimea M
·       2 albușuri de ouă
·       20 g de cocomas ( aici )
·       15 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       35 g de apă
·       15 g de zeamă de lămâie
·       + 5 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare aluat

Ungere aluat:

·       5 g de gălbenuș de ouă amestecat cu 10 g de apă


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele uscate și cele lichide în boluri separate, apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluaturile 10 minute la odihnă.

Între timp taperăm o tavă cu hârtie de copt.

Pe o suprafță presărată cu făină le frământăm și le întindem într-o foaie de 24x18 cm.
Așezăm pe foaia de aluat alb cea cu cacao, și-l întindem să aibă 30 cm. Ungem aluatul cu gălbenușul amestecat cu apă.
Rulăm cozonacul din partea mai puțin lată.
Așezăm cozonacul în tavă și-l ungem cu gălbenușul amestecat cu apă. Lăsăm la odihnă până ce se încălzește cuptorul.

Coacere:

Se coace 55 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Lăsăm să se răcească.


Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 221,7 kcal
Proteine : 8,4 g
Lipide : 9,8 g
Carbohidrați : 18,3 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu