sâmbătă, 9 septembrie 2017

Biscuiți linzer paleo, cu conținut redus de carbohidrați, din făină pentru pâine fără gluten (fără lapte, soia, fără zahăr adăugat)




          Ingrediente:

·       150 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       40 g de migdale măcinate ( sau nucă )
·       30 g de eritrit ( aici )
·       20 g de eritrit cu vanilie
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       20 g de zeamă de lămâie
·       2 ouă de mărimea M
·       1 gălbenuș de ouă
·       40 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       +12 g de amestec făină pentru întindere aluat


Umplutură:

·       150 g de gem de caise fără zahăr


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele ucate (adăugăm și coaja de lămâie).
Adăugăm uleiul.
Într-un bol separat amestecăm ouăle cu zeama de lămâie, apoi adăugăm la făină și frământăm aluatul.
Acoperim bolul cu folie alimentară și-l punem pentru 20 de minute în frigider.

Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie cu grosmiea de 4 mm.
Tăiem din ea, cu o formă de 8,5 cm, 16 bucăți pline și 16 bucăți cu găuri în mijloc. (De fiecare dată frământăm și întindem din nou aluatul rămas. )

Le așezăm pe tavă.

Se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Lăsăm să se răcească.

După ce se răcesc le umplem cu gem. Le păstrăm într-o cutie cu capac. Dimineața vor fi moi. ( Dacă le preparăm de dimineață, seara vor fi deja bune.)

Înainte de servire le presărăm cu eritrit pudră.




Valoarea nutrițională pe bucată fără umplutură, cu migdale:

Valoare energetică : 43 kcal ( cu fibre )
Proteine : 1,6 g
Lipide : 2,6 g
Carbohidrați : 2,6 g


Valoarea nutrițională pe 100 g fără umplutură, cu migdale:

Valoare energetică : 396 kcal ( cu fibre )
Proteine : 15 g
Lipide : 23,8 g
Carbohidrați : 23,8 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu