marți, 12 septembrie 2017

Plăcintă cu „brânză” fără lapte, fără gluten (paleo, fără soia, fără zahăr adăugat)






          Ingrediente aluat:      

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       50 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       60 g de ulei de nucă de nucă de cocos ( aici )
·       25 g de cremă de cocos ( aici )
·       3 ouă de mărimea M
·       30 g de zeamă de lămâie
·       + 10 g de amestec făină pentru frământare și întindere aluat


Ingrediente umplutură:


·       500 g de „brânză” paleo ( rețetă aici ) - sau brânză de vaci
·       80 g de eritrit ( aici )
·       20 g de eritrit cu vanilie
·       15 g de coajă de lămâie
·       25 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați
·       60 g de stafide
·       Opțional: 12 g de mărar mărunțit


Pentru coacere:

·       O tavă de 23,5x19,5 cm, tapetată cu hârtie de copt


Mod de preparare aluat:

Amestecăm în boluri separate ingredientele uscate și cele lichide, apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul la odihnă până preparăm umplutura.


Mod de preparare umplutură:

Amestecăm îndulcitorul cu brânza, făina, apoi adăugăm coaja de lămâie, stafidele.


Asamblare:

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 2 bucăți.
Întindem din ambele bucăți câte o foaie de mărimea 23,5x19,5 cm.

Așezăm o foaie de aluat în tavă.
Turnăm peste umplutura, apoi o acoperim cu cealaltă foaie de aluat.

Înțepăm prăjitura îm mai multe locuri.


Coacere:

Se coace 35 de minute  în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Lăsăm să se răcească.

Înainte de servire îl presărăm cu eritrit pudră și-l tăiem în 20 de felii.


Valoarea nutrițională pe felie:

Valoare energetică : 104,6 kcal ( cu fibre )
Proteine : 6,9 g
Lipide : 4,5 g
Carbohidrați : 8,2 g


Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 183,1 kcal ( cu fibre )
Proteine : 12,1 g
Lipide : 7,9 g
Carbohidrați : 14,3 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu