miercuri, 27 iunie 2018

Baton de proteine (vegan, fără gluten, lapte, fără zahăr adăugat, cu conținut redus de grăsimi)





Ingrediente  (10 bucăți):

·       100 g de amestec făină Szafi Reform pentru brioșe cu cacao (aici)
·       40 g de praf de budincă de ovăz Szafi Free, cu vanilie (aici)
·       50 g de praf pentru smoothie de proteine (aici)
·       20 g cacao pudră (aici)
·       60 g de eritrit (aici)
·       2 g de cafea pudră Cicoria (opțional)
·       1 g de sare
·       100 g de cocomas (aici)
·       140 g lapte de migdale
·       + ciocolată topită pentru glazura (am folosit glazură de ciocolată de casă)


Glazură de ciocolată de casă:

·       25 g de pudră de cacao
·       25 g de eritrit
·       40 g de apă


Mod de preparare:

Amestecăm făina cu cafeaua și pudra de cacao.
Amestecăm pudra de budincă cu sare și pudra pentru smoothie de proteine.
Amestecăm laptele cu crema de cocos și îndulcitor și le fierbem.

Turnăm în lapte amestecul de budincă și le fierbem pe foc mic, amestecând încontinuu.
Îl luăm de pe foc, adăugăm amestecul de făină și le lucrăm împreună.
Lăsăm să se răcească, apoi îl punem în frigider până se întărește.

Între două folii alimentare, întindem aluatul într-o foaie de 25x10 cm. Dăm jos folia și-l ungem cu cremă de ciocolată. Îl punem în frigider până ce se întărește ciocolata, apoi o ungem și pe cealaltă parte și-l punem înapoi.

Îl feliăm cu un cuțit subțire.
Trebuie păstrată în frigider, deoarece nu conține ulei de nucă de cocos și se topește ușor.


Valoarea nutrițională pe bucată, în cazul în care avem 10 bucăți:

·       Valoare energetică: 90 kcal
·       Proteine: 6,7 g
·       Lipide: 3,7 g
·       Carbohidrați: 6,8 g
·       Fibre: 2,4 g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu