luni, 23 iulie 2018

Biscuiți cu ciocolată și biscuiți cu carob Szafi Free cu conținut redus de fibre (vegan, fără gluten, lapte, ouă, fără zahăr adăugat)




Biscuiți cu ciocolată


         Ingrediente pentru 10 biscuiți:

·       60 g de apă
·       20 g de oțet de vin alb
·       20 g de ulei
·       2 g de bicarbonat de sodiu (aici)
·       20 g de pudră de cacao (aici)
·       Un praf de sare (aici)
·       35 g de eritrit pudră (aici)
·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine cu conținut redus de fibre (aici)
·       30 g de ciocolată de menaj cu 70% de cacao


Mod de preparare:

Amestecăm apa cu oțetul de vin alb și ulei, apoi adăugăm celelalte ingrediente (ciocolata trebuie tăiată în bucățele). Aluatul va fi foarte lipicios.

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă, apoi formăm biluțe din el. Le dăm prin făină de fibre de bambus și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.


Biscuiți vegani cu carob


Ingrediente:

·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine cu conținut redus de fibre (aici)
·       25 g de carob (aici)
·       40 g de eritrit pudră (aici)
·       1 g de sare (aici)
·       2 g de bicarbonat de sodiu (aici)
·       30 g de ulei
·       20 g de oțet de vin alb
·       80 g de apă
·       +2 g de făină de fibre de bambus pentru presărare (aici)

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele lichide și cele uscate în boluri separate.
Adăugăm la ingredientele uscate uleiul, apoi amestecul de lichide și le lucrăm împreună.
Lăsăm în frigider 15 minute.

Aluatul va fi puțin moale, dar se întărește în frigider.

Formăm din aluat biluțe și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Turnăm făina de fibre de bambus într-o strecurătoare pentru ceai și presărăm biscuiții.

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Valoarea nutrițională pe bucată:

·       Valoare energetică: 70 kcal
·       Proteine: 1 g
·       Lipide: 3,2 g
·       Carbohidrați: 8,6 g
·       Fibre: 1,8 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu