miercuri, 26 septembrie 2018

Pizza PALEO fără gluten, cu nivel redus de carbohidrați, ce poate fi făcut și fără ouă


Pizza fără gluten fără drojdie, cu textură moale și ușoară


reteta pizza paleo
pizza Paleo fara gluten si nivel redus de carbohidrati
-pizza fără gluten cu - 58% carbohidrați*


    Ingrediente (pentru o pizza de 24cm):
  • 100g de amestec de făina pentru pâine și patiserie cu nivel redus de carbohidrați (aici)
  • 2g sare roz de himalaya (aici)
  • 2 ouă S (94g)
  • 10g de zeamă proaspătă de lămâie 
  • 10g de ulei de nucă de cocos (aici)
  • 60g de apă călâie
  • 5g de amestec de făină pentru pâine și patiseri pentru frământat și întins aluatul

pizza paleo
pizza Paleo fara gluten si nivel redus de carbohidrati
Preparare:
Se amestecă într-un vas ingredientele mai puțin amestecul de făină, se amestecă cu un tel, după care se adaugă și amestecul de făină și se frământă.
Se lasă aluatul să se odihnească 10 minute
În acest timp căptușim cu hârtie pentru copt forma de pizza.
Se dă drumul la cuptor la 180°C, și se pregătește umplutura. 
Întindem aluatul la 24 de cm, se așează peste hârtia de copt, după care înțepăm aluatul cu furculița foarte dens (este nevoie ca sa nu își facă coame)
Coacerea:
Se coace în cuptor preîncălzit la 180°C cu încălzire jos-sus timp de 20 de minute.
Se pune umplutura și se pune înapoi la cuptor pentru încă 10 minute la funcția de pizza.

greutatea foii de pizza: 220g
reteta pizza paleo
pizza Paleo fara gluten si nivel redus de carbohidrati
Valori nutritive în 100g de produs
Energie:                      247kcal - împreună cu fibrele (din care fibre 29 kcal!)
Proteine:                              9,4g
Grăsimi:                              9,6g
Carbohidrați:                     23,6g
* raport de reducere a carbohidraților față de pizza tradițională


REȚETA 2.
Pizza Paleo fără gluten, ouă cu nivel redus de carbohidrați

(însă părerea mea este că este mai bun aluatul cu ouă)
pizza paleo fara gluten, lapte
Ingrediente aluat:

  • 100g de amestec de făină pentru pâine și patiserii Szafi Reform (aici)
  • 2g de sare himalaya roz (aici)
  • 20g de ulei de nucă de cocos (aici)
  • 15g de zeamă proaspătă de lămâie
  • 140g de apă la temperatura camerei.
  • +5g de amestec de făină pentru pâine și patiserii Szafi Reform pentru frământat și întins


Preparare: 
Se amestecă separat ingredientele uscate și cele lichide
Se torn laolaltă și se frământă.
Se lasă la odihnă 10 minute

În acest timp se căptușește o tavă cu hârtie pentru copt. Se dă drumul la cuptor să se înclzească (180°C)
Pregătim umplutura.
După odihna aluatului, se mai frământă odată aluatul pe un fund de lemn presărat cu făină și se întinde în formă rotundă de 24cm.
Se așează peste hârtia pentru copt, și înțepăm des aluatul cu o furculiță (este nevoie ca să nu-și facă coame).

Coacere:
se coace la cuptor preîncălzit la 180°C cu foc sus-jos timp de 35 de minute.
Se pune umplutura și se mai coace încă 10 minute.

Valori nutritive în 100g de foaie de pizza: 
Energie:           267,7kcal - cu fibre (fără fibre: 233,7kcal)
Proteine:                   4,7g
Grăsimi:                  22,4g
Carbohidrați:          27,6g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu