luni, 12 noiembrie 2018

Plăcintă fără gluten cu mere Szafi Reform

plăcintă fără gluten cu mere Szafi Reform 
“Huu, părerea mea este că a ieșit foooaaarte bunăăăă! Cea mai puturoasă plăcintă cu mere, din amestecul de făină pentru clătite Szafi Reform. Este mai „complicat”, prin faptul că merele trebuiesc rase. Înrest este un proces simplu, se întinde prin presărare făina, deasupra merele, din nou făină, un pic de „maclavais” cu ouă 

Ingrediente pentru „aluat”(pentru o tavă de cca. 22×14 cm):
Umplutură:
Pentru deasupra:
  • 3 ouă M
  • 150 g apă
  • îndulcitor după gust
  • condimente pentru plăcintă de mere
Preparare:
Căptușim tava cu hârtie pentru copt, o ungem cu ulei de nucă de cocos, sau dăm un suflu cu spray de nucă de cocos. Presărăm jumătate din amestecul de făină (60 grammot), îl întindem cu îndulcitorul, merele rase amestecate cu îndulcitorul și cu condimente, și presărăm restul de făină (să cuprindă toată suprafața).
Batem oul cu un tel de mână, le amestecăm cu apa (nu trebuie bătut spumă) și îl turnăm uniform peste plăcintă.
Se coace la cuptor preîncălzit (180°C timp de 50-60 de minute). După cca. 40 de minute de coacere mai ungem sau stropim suprafața cu ulei de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu