(Rețetă de la: Lakatos Angi)

Stollen (cozonac nemțesc) fără gluten Szafi Free

Stollen vegan fără gluten Szafi Free

Ingrediente:
pentru deasupra, după coacere:
Preparare:
Amestecăm separat ingredientele uscate și cele lichide (mai puțin fructele deshidratate și semințele) după care le turnăm laolaltă. Adăugăm fructele și semințele, și le amestecăm bine cu o furculiță.
Se lasă acoperit la odihnă cca. 20 de minute.
Pe o suprafață presărată cu făină (cca. 5g) frământăm un pic aluatul cu mâna și îi dăm o formă ovală (aproximativ 21 cm lungime și 13cm lățime). Pe mijloc, pe lungime creem un canal, ori cu marginea palmei, ori cu făcălețul, și o margine se pliază peste cealaltă, astfel formând „coama” cozonacului.
Se pune în tavă căptușită cu hârtie pentru copt, se pune în cuptor preîncălzit la 180°C și se coace cca. 50-55 de minute (depinde de cuptor), când începe să se rumenească este gata.
După ce îl scoatem din cuptor, îl suflăm puțin cu spray-ul de ulei de cocos (sau ungem cu unt) și se presară cu un strat gros de eritrit pudră.
Carbohidrați și calorii: (doar a aluatului, fără fructe și semințe) Tot cozonacul Stollen are cca. 140g de carbohidrați și 775kcal.