Cornuri crocante fără gluten Szafi Free
Mulțumim pentru rețetă, Iuliana!
Cornuri crocante fără gluten Szafi Free |
Cornuri ușoare cu coaja crocantă, și miezul moale.
Ingrediente pentru 6 cornuri:
- 250 g amestec de făină pentru pâine albă pufoasă Szafi Free, poate fi înlocuit cu amestecul de făină express
- 4 g sare Himalaya Szafi Reform
- 4 g drojdie uscată
- 30 g oțet din vin alb (sau zeamă proaspătă de lămâie)
- 320 g apă la temperatura corpului
Pentru ungere înainte de coacere:
- Ulei de nucă de cocos Szafi Reform (sau se dă un suflu de ulei de cocos la jumătatea coacerii)
Preparare:
În mașina de făcut pâine se dospește de 2 ori câte 20 de minute. între cele 2 dospiri se lasă o pauză de 20 de minute. (Se poate frământa și manual, dar trebuie frământat bine)
Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină la diametru de cca 40cm, și se taie în 6, se rulează și se pune în tavă căptușită cu hârtie pentru copt.
Se ung cu ulei de nucă de cocos, și se coace la cuptor preîncălzit la 180°C, cu foc jos-sus, timp de 50 de minute.
Cafeancu smântână de ovăz, chifle Szafi Free cu humus, salată, roșii și fructe (fructul pasiunii, căpșuni)
Chiflă vegan fără gluten Szafi Free
Baghette pentru hotdog
Szafi a le-a făcut din 1,5 porție de ingrediente, astfel au ieșit 9 baghette. Ea a scris:
“Informații Importante pentru baghettele de hotdog:
– am frământat aluatul cu mâna, nu cu mașina de pâine.
– În loc de oțet am folosit zeamă proaspătă de lămâie.
– am frământat aluatul cu mâna, nu cu mașina de pâine.
– În loc de oțet am folosit zeamă proaspătă de lămâie.
– La jumătatea timpului de coacere a suflat baghetele cu spray de ulei de cocos.”
Am împărțit aluatul în 9 bucăți și am format baghetele
Baghette hotdog vegan fără gluten Szafi Free
Baghette hotdog vegan fără gluten Szafi Free
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu