joi, 7 februarie 2019

Plăcintă cu mere/prune fără gluten Szafi Free Express

Rețetă de la voi
(Szathmáryné Vantara Klaudia‎)
Plăcintă cu mere fără gluten Szafi Free Express
sau galette (fără gluten, lepte, adaos de zahăr, soia)
Plăcintă cu mere/prune fără gluten Szafi Free Express
Ingrediente: 

Aluat: 
• 15 g Ulei de nucă de cocos topit Szafi Reform 
• 200 g apă călâie
• 20 ml zeamă proaspătă de lămâie
• 1 gălbuș de ouă
• un praf de sare Himalaya Szafi Reform
• un praf de bicarbonat de sodiu
• cca.. 20 g îndulcitor de patru ori mai dulce Szafi Reform
• 1 linguriță de aromă de vanilie
• coajă rasă de lămâie după gust
• 200 g amestec de făină Szafi Free Express
Umplutură:

• mere rase după plac
Îndulcitor de patru ori mai dulce Szafi Refrom
scorțișoare măcinate 
• zeamă și coajă de lămâie
Pentru presărare:
  • cassava gari (sau nucă măcinată, migdale, pesmet, respectiv ceva absorbant în funcție de dietă)
Preparare: 
Se amestecă separat ingredientele lichide și cele solide, după care le punem laolaltă și le frământăm repede.
După 5 minute de odihnă aluatul deja poate fi lucrat, împărțit, format în funcție de forma pe care o avem.
Eu am făcut plăcinta în formă de silicon de dimensiune normală.
Pentru umplutură călim un pic merele rase, condimentăm și o lăsăm să se răcească.
întindem aluatul în formă (întindem aluatul într-atăt să aibă și prag), presărăm cu cassava, peste punem umplutura, și acoperim cu cealaltă foaie de aluat.
părțile de aluat ce au rămas în afara formei, le-am tăiat și din acesta am format steluțele cu care am ornat plăcinta. Ungem pe deasupra cu un pic de albuș de ouă, sau cu puțin ulei.
Se coace la cuptor preîncălzit la 180-190°C timp de 25-27 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu