vineri, 8 februarie 2019

Tort mousse cu cacao fără gluten Szafi Free

(Rețeta de la: Csikós Gabi)

Tort mousse cu cacao fără gluten Szafi Free

Tort mousse caramel cu cacao fără gluten Szafi Free
Ingrediente pentru bază (formă de 20 cm):
mousse de caramel cu cacao:
mousse de căpșuni și banane:
Preparare:
Tăiem pe fundul formei de tort o hârtie pentru copt, pentru ca la sfârșit să iasă ușor din formă. Ingredientele bazei se amestecă și se presează pe fundul formei și se pune câteva minute la frigider ca să se întărească.
Poate veni prima aromă! Topim zahărul de floare de cocos, și adăugăm puțin din smântâna de cocos. Turnăm peste praful de budincă de ovăz cu cacao laptele vegetal și-l frecăm până rămâne fără gogoloașe. Îl turnăm peste caramelul cu smântână, și îl ținem pe foc până la îngroșare, amestecând în continuu. Îl dăm jos de pe foc, adăugăm gelatina și îl amestecăm pâna se dizolvă. Turnăm peste și restul de smântână de cocos și îl amestecăm până la omogenizare. Lăsăm să se răcească puțin după care îl turnăm peste baza din forma de tort, îl punem la congelator până se întărește.
După ce s-a întărit, poate să vină a doua aromă. Se prepară ca și primul strat, cu diferența că se topește îndulcitorul de 4 ori mai dulce. Îl turnăm pestra stratul de caramel cu cacao, după care urmează din nou congelatorul, până la întărirea celui de al doilea strat.
După ce se întărește destul, se putem orna după plac la servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu