vineri, 15 noiembrie 2019

Biscuiți cu vanilie vegani, fără gluten Szafi Free (fără lapte, fără ouă, fără soia, fără zahăr adăugat)

Rețetă ”voi ați preparat-o”
(Titularul rețetei: Vizler-Bokréta Veronika)

 Biscuiți cu vanilie vegani, fără gluten Szafi Free (fără lapte, fără ouă, fără soia, fără zahăr adăugat)


Biscuiți cu vanilie vegani, fără gluten Szafi Free (fără lapte, fără ouă, fără soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente:
  • 60 g apă
  • 20 g zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 20 g ulei de cocosSzafi Reform (AICI!)
  • 2 g bicarbonat de sodiu (AICI!)
  • sare (AICI!)
  • 35 g pudră eritrit (AICI!)
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 150 g amestec de făină pentru pâine vegan cu nivel redus de fibre Szafi Free (AICI!)
  • 30 g  budincă de ovăz cu vanilie Szafi Free (AICI!)
Pentru glazura de ciocolată am folosit ciocolată cu cacao 70%, pe care am topit-o cu un pic de ulei de cocos.
Preparare:
Amestecăm apa, zeama de lămâie și uleiul de cocos.
După care adăugăm și restul ingredientelor. Frământăm aluatul și îl punem pentru 15 minute în frigider.  Punem aluatul pe o suprafață de silicon presărată cu făină cu nivel redus de fibre. Întindem aluatul până ce va avea cca. 6-7 mm.
Decupăm aluatul cu formă de 6 cm diametru cu mijlocul găurit, punem hârie de copt în tavă și așezăm formele decupate. Coacem timp de 17 minute într-un cuptor preîncălzit. În acest fel vor avea culoare o deschisă frumoasă. 
După care punem prăjiturile pe grilă și lăsăm la răcit. Între timp topim ciocolata și înmuiem prăjiturile în ea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu