luni, 9 martie 2020

Calzone de primăvară cu conținut redus de fibre Szafi Free (fără gluten, fără lapte, fără ouă, fără soia, vegan)

Calzone de primăvară cu conținut redus de fibre Szafi Free (fără gluten, fără lapte, fără ouă, fără soia, vegan)


Calzone de primăvară cu conținut redus de fibre Szafi Free

Calzone de primăvară cu conținut redus de fibre Szafi Free
Rețeta a postat-o Szafi pe pagina ei oficială de instagram (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
Ingrediente pentru aluat:
  • 300 g amestec de făină cu conținut redus de fibre Szafi Free (AICI!)
  • 5 g sare (AICI!)
  • 3 g bicarbonat de sodiu (AICI!)
  • 5 g drojdie (AICI!)
  • 30 g zeamă de lămâie
  • 16 g ulei de cocos (AICI!)
  • 240 g apă călduță
  • + 5 g făină de fibre de bambus pentru frământare și formare (AICI!)
  • + 12 g cremă de cocos (amestecat cu vârful unui cuțit de boia)  (AICI!)
Ingrediente pentru umplutură:
  • 200 g amestec de legume fierte
  • 20 g bază pentru sos cremos unguresc cu boia Szafi Reform (AICI!)
  • 10 g fulgi de drojdie de bere (AICI!)
Amestecăm toate aceste ingrediente.
Mod de preparare:
Amestecăm în boluri separate ingredientele lichide și cele uscate, după care le unim și amestecăm cu făcălețul.
Acoperim bolul și lăsăm la dospit pentru 30 de minute.
După care pe o suprafață presărată cu făină frământăm și  formăm discuri late de 11,5 cm.
În total ar trebui să iasă 6 buc.
Așezăm umplutura pe discurs și lipim.
Așezăm într-o tavă cu hârtie de copt în ea și ungem cu cremă de cocos.
Coacem timp de 28-30 de minute în aragazul preîncălzit la 180 de grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu