joi, 9 aprilie 2020

Chifle și baghete cu nivel redus de carbohidrați din amestec de făină pentru găluște Szafi Reform

Chifle și baghete cu nivel redus de carbohidrați din amestec de făină pentru găluște Szafi Reform (fără gluten, fără lapte, paleo)


Chifle cu nivel redus de carbohidrați din amestec de făină pentru găluște Szafi Reform 

Mulțumim pentru rețetă, Julika!
Chifle cu nivel redus de carbohidrați din amestecde făină pentru găluște Szafi Reform 

Ingrediente:
  • 200 g amestec de făină pentru găluște Szafi Reform (AICI!)
  • 12 g albuș de ou uscat (AICI!)
  • 5 g sare (AICI!)
  • 5 g praf de drojdie (AICI!)
  • 2 g bicarbonat de sodiu (AICI!)
  • 25 g zeamă de lămâie
  • 2 ouă ( 117 g. )
  • 230 g apă călduță
  • + 5 g făină de fibre de bambus pentru frământare și formare (AICI!)
  • + 6 g ou pentru uns
Preparare:
Amestecăm separat ingredientele lichide de cele solide. După care le amestecăm și frământăm. Lăsăm la dospit timp de 15 minute. Pe o suprafață presărată cu făină frământăm și facem 5-6 bucăți egale. Formăm chifle și turtim în așa fel încât să aibă 8,5 cm înalțime. Le așezăm pe hârtie de copt și ungem cu ou. Lăsăm la dospit timp în care se încălzește cuptorul.(min.15 minute)
Coacere:
Coacem timp de 50 de minute în cuptor preîncălzit la 190 de grade. În cuptor mai puternic ajung și 45 de minute.
Valori nutriționale într-o chiflă (raportat la 6 chifle preparate) :
  • Energie: 154 Kcal
  • Proteine: 7,8 g
  • Grăsimi: 3,2 g
  • Carbohidrați: 16,7 g

Baghete cu nivel redus de carbohidrați din amestec de făină Szafi Reform 

Mulțumim pentru rețetă, Julika!
Baghete cu nivel redus de carbohidrați din amestec de făină pentru găluște Szafi Reform 
Ingrediente:
  • 200 g amestec de făină pentru găluște Szafi Reform (AICI!)
  • 12 g albuș de ou uscat (AICI!)
  • 5 g sare (AICI!)
  • 5 g praf de drojdie (AICI!)
  • 2 g bicarbonat de sodiu (AICI!)
  • 25 g zeamă de lămâie
  • 2 ouă (117 g)
  • 230 g apă călduță
  • + 5 g făină de fibre de bambus pentru frământare și formare (AICI!)
  • + 6 g albuș de ou pentru uns
  • + 8 g semințe de susan
Preparare:
Amestecăm separat ingredientele lichide de cele solide. După care le amestecăm și frământăm. Lăsăm la dospit timp de 15 minute. Pe o suprafață presărată cu făină frământăm și facem 6 bucăți egale. Formăm găluște mici, pe care le lungim încât să aibă 18 cm. Le așezăm pe hârtie de copt și ungem cu albușul de ou. Le presărăm cu susan și le ungem din nou cu precauție.Lăsăm la dospit timp în care se încălzește cuptorul.(min.15 minute)
Coacere:
Coacem timp de 50 de minute în cuptor preîncălzit la 190 de grade. În cuptor mai puternic ajung și 45 de minute.
Update (Voi mi-ați trimis):
Lovas Barbi le-a preparat în forme triunghiulare:
Chifle Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați 
Poza lui Gothár-Vári Ibolya:
Chifle Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați
Poza lui Lovas Barbi:
Chifle și baghete Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați
Și Mile-Kovács Erika le-a preparat:
Chifle Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați
Barna Bodor Éva a preparat chifle cu semințe:
Chifle Szafi Reform fără gluten
Poza lui Németh Edina:
Chifle Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați
Poza lui Németh Edina:
Chifle trunghiulare Szafi Reform fără gluten: 
Poza lui Némediné Tóth Márta:
Chifle triunghiulare Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați
Poza lui Sebestyénné Csordás Tímea:
Chifle Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați
Ildikó a spus că au ieșit delicioase:
Chifle Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați din amestec de făină pentru găluște
Poza lui Mile-Kovács Erika:
Baghete Szafi Reform cu nivel redus de carbohidrați

Un comentariu: